Sunday, March 29, 2009

MANDATE UNIFIL

According to Security Council resolutions 425 (1978) and 426 (1978) of 19 March 1978, UNIFIL was established to:

Confirm the withdrawal of Israeli forces from southern Lebanon;

Restore international peace and security;

Assist the Government of Lebanon in ensuring the return of its effective authority in the area.
According to Security Council resolution 1701 (2006) of 11 August 2006, UNIFIL, in addition to carrying out its mandate under resolutions 425 and 426, shall:
Monitor the cessation of hostilities;

Accompany and support the Lebanese armed forces as they deploy throughout the South, including along the Blue Line, as Israel withdraws its armed forces from Lebanon;
Coordinate its activities referred to in the preceding paragraph (above) with the Government of Lebanon and the Government of Israel;

Extend its assistance to help ensure humanitarian access to civilian populations and the voluntary and safe return of displaced persons;

Assist the Lebanese armed forces in taking steps towards the establishment between the Blue Line and the Litani river of an free of any armed personnel, assets and weapons other than those of the Government of Lebanon and of UNIFIL deployed in this area;

Assist the Government of Lebanon, at its request, in securing its borders and other entry points to prevent the entry in Lebanon without its consent of arms or related materiel.
By this resolution, the Council also authorized UNIFIL to take all necessary action in areas of deployment of its forces and as it deems within its capabilities, to ensure that its area of operations is not utilized for hostile activities of any kind; to resist attempts by forceful means to prevent it from discharging its duties under the mandate of the Security Council; and to protect United Nations personnel, facilities, installations and equipment, ensure the security and freedom of movement of United Nations personnel, humanitarian workers and, without prejudice to the responsibility of the Government of Lebanon, to protect civilians under imminent threat of physical violence.

CUTI SEMASA BERTUGAS 21 HARI

Semalam adalah masa untuk pertukaran waktu. kira hari ni dah tambah sejam dari biasa. kalo terlupa tambah sejam tu memang akan subuh gajah.so aku just nak cerita sedikit pergerakan bercuti. semalam 28 mac 2009 jam 2100 taklimat penerbangan bagi bercuti telah disampaikan kepada semua anggota yang akan bercuti. penerbangan cuti ini seramai 6 x pegawai dan 48 x anggota khusuk mendengar taklimat yang di sampaikan oleh mej sahari (good job). soalan 2 tentang percutian dijawab oleh mej sahari. " kalo time cuti kereta rosak masa nak pegi airport camne tuan" Senang je.....BAT D 200 je......so jawapannya make sure le sampai on time.

Penerbangan pada 31 mac 2009 jan 1445 dari beirut ke bahrin menaiki pesawat gulf air. sampai kat bahrain akan transit selama 2 jam sebelum sambung penerbangan pada jam 2045 dan dijangka sampai ke malaysia 0915 pagi jam malaysia.

fuh.....tak sedar dah nak sampai bercuti.. kepada yang masih bertugas teruskan bertugas sehingga masa percutiaan anda akan tiba. kepada yang bercuti. jaga keselamatan termasuk yang menulis ni. sesekali tu berziarah lah ke rumah sanak saudara. kepada yang shoping sakan bawak itu ini semasa kat sini.. hati 2 tak semua ori. kat malaysia ada gak benda yang sama. berbelanja mengikut kemampuan.

Saturday, March 28, 2009

NEW UNIFIL WEBSITE


FROM MR AZIZ KALAMANAGER AUDIT AND ACCOUNTANCY DEPARTMENT, BANK OF AFRICA''BOA''. ATTN:- DEAR, HOW ARE YOU? HOPE FINE, MEANWHILE, I AM MR AZIZ KALA THE MANAGER OF AUDIT AND ACCOUNTANCY DEPARTMENT BANK OF AFRICA (BOA) OUAGA, BF WEST AFRICA. I AM CONTACTING YOU FOR AN URGENT BUSINESS TRANSACTION. THERE IS AN ACCOUNT OPEN IN THIS BANK IN 1999 AND SINCE 2001 NOBODY HAS OPERATED ON THIS ACCOUNT AGAIN. AFTER GOING THROUGH SOME OLD FILES IN THE RECORDS, I DISCOVERED THAT IF I DO NOT REMIT THIS MONEY OUT URGENTLY, IT WOULD BE FORFEITED FORNOTHING. THE OWNER OF THIS ACCOUNT IS MR. SMITH B. ANDREAS, A FOREIGNER, AND A MINER AT KRUGER GOLD COMPANY, A GEOLOGIST BY PROFESSION AND HE DIED SINCE 2000. NO OTHER PERSON KNOWS THIS ACCOUNT OR ANYTHING CONCERNING THE FUND, THE ACCOUNT HAS NO OTHER BENEFICIARY AND MY INVESTIGATION PROVED TO ME AS WELL THAT THIS COMPANY DOES NOT KNOW ANYTHING ABOUT THIS ACCOUNT AND THE MONEY INVOLVED IS SEVENTEEN MILLION THREE THOUSAND UNITED STATES DOLLARS $17,300,000.00 MILLION ONLY. I AM ONLY CONTACTING YOU AS A FOREIGNER BECAUSE THIS MONEY CANNOT BE APPROVED TO A LOCAL BANK HERE IN BURKINA FASO, BUT CAN ONLY BE APPROVED TO ANY FOREIGN ACCOUNT BECAUSE THE MONEY IS IN UNITED STATES DOLLARS AND THE FORMER OWNER MR. SMITH B. ANDREAS IS A FOREIGNER TOO. I KNOW THAT THIS MESSAGE WILL COME TO YOU AS SURPRISE AS WE DON'T KNOW OURSELVES BEFORE. MY DEAR, BE SURE THAT THIS IS A REAL AND GENUINE BUSINESS TRANSACTION. I ONLY GOT YOUR CONTACT INFORMATION FROM MY SECRETARY WHO OPERATES COMPUTER,WITH BELIEVE IN GOD THAT YOU WILL NEVER LET ME DOWN IN THIS BUSINESS,CONSIDERING MY POSITION AS A PUBLIC SERVANT, YOU ARE THE ONLY PERSON THAT I HAVE CONTACTED IN THIS BUSINESS, SO PLEASE REPLY URGENTLY SO THAT I WILL NFORM YOU THE NEXT STEP TO TAKE IMMEDIATELY. YOU WILL ONLY NEED TO SEND YOUR PRIVATE TELEPHONE AND FAX NUMBERS INCLUDING THE FULL DETAILS OF YOUR ACCOUNT INFORMATION TO BE USED FOR THE DEPOSIT. AND I WILL FLY TO YOUR COUNTRY FOR WITHDRAWAL AND SHARING AND OTHER INVESTMENT IN YOUR KIND CONTROL, MEANWHILE, I AM CONTACTING YOU BECAUSE OF THE NEED TO INVOLVE A FOREIGNER WITH FOREIGN ACCOUNT AND FOREIGN BENEFICIARY. I NEED YOUR FULL CO-OPERATION TO MAKE THIS WORK FINE BECAUSE THE MANAGEMENT IS READY TO APPROVE THIS PAYMENT TO ANY

FOREIGNER WHO HAS CORRECT INFORMATION OF THIS ACCOUNT, WHICH I WILL GIVE TO YOU AS SOON AS YOU INDICATE YOUR SINCERITY TO CO-OPERATE WITH ME, AND CAPABILITY TO HANDLE SUCH AMOUNT IN STRICT CONFIDENCE AND TRUST ACCORDING TO MY INSTRUCTION AND ADVICE FOR OUR MUTUAL BENEFIT BECAUSE THIS OPPORTUNITY MAY NEVER COME AGAIN IN MY LIFE. I ALSO NEED A TRUTHFUL AND GOD FEARING PERSON IN THIS BUSINESS BECAUSE I DON'T WANT TO MAKE A MISTAKE SO I NEED YOUR STRONG ASSURANCE AND TRUST. WITH MY POSITION IN THE OFFICE I DON'T WANT ANYTHING THAT WILL JEOPARDIZE MY JOB SO I ADVICE THAT WE SHOULD MAKE SECRECY AND CONFIDENTIALITY OUR PRIMARY WORKING CONDITION, BEARING IN MIND THAT I AM A PUBLIC SERVANT. I WILL USE MY POSITION AND INFLUENCE TO EFFECT LEGAL APPROVALS AND ONWARD TRANSFER OF THIS MONEY TO YOUR ACCOUNT WITH APPROPRIATE CLEARANCE FORMS OF THE MINISTRIES AND FOREIGN EXCHANGE DEPARTMENT. AT THE CONCLUSION OF THIS BUSINESS, YOU WILL BE GIVING 35% OF THE TOTAL AMOUNT, 60% WILL BE FOR ME,WHILE 5% WILL BE FOR EXPENSES BOTH PARTIES MIGHT HAVE INCURRED DURING THE PROCESS OF THE TRANSFER. I LOOK FORWARD TO YOUR EARLIEST REPLY. REPLY TO malconwest08@gmail.com
YOURS SINCERELY,
AZIZ KALA

Monday, March 23, 2009

Suatu hari ketika percutian, Komander membawa anak-anak dan isteri ke kolam renang KRTU Subang. Ketika berenang-renang anak bongsu Komander berkata, "ayah, ayah, nak tanya satu soalan ni." Komander menjawab, "ye... nak tanya apa tu?". Lalu sianak berkata, "kalau penyelam kan ayah, lepas dah pakai 'diving suit' siap tanki oksijen kan, mrk pun duduk kat tepi bot tu, lepas tu mereka terus terjun cara terlentang ke dalam air. Betul tak ayah?" Komander menjawab "iye lah..". Sianak bertanya lagi.."kenapa mereka terjun terlentang ke belakang... kenapa tidak terjun ke depan?" Komander dgn selamber menjawab, "nanti kalau ke depan air masuk hidung pulak..." Sianak berkata lagi, "taklah ayah... kalau terjun ke depan, nanti masuk balik dalam bot lah.. tak masuk ke laut" Isteri Komander tergelak dari tepi kolam melihat Komander mengejar anak-anaknya serata kolam... Heh heh budak-budak...

Sunday, March 22, 2009

LATIHAN KEBAKARAN

17 Mac 09 Latihan Kebakaran di jalankan di Padang Kawad 2-45 Kem At Tiri, Lebanon latihan ini diadakan untuk membiasakan setiap anggota dapat bertindak apabila berlaku kebakaran.





KELAS IQRA

10 Mac 09 Kelas Iqra dilaksanakan di Surau 2-45 Kem At Tiri, Lebanon kelas ini dijalankan selama 1 minggu ianya berakhir 16 Mac 09.





UNIFIL WEBSITE

Originally, UNIFIL was created by the Security Council in 1978 to confirm Israeli withdrawal from Lebanon, restore international peace and security and assist the Lebanese Government in restoring its effective authority in the area. Following the July/August 2006 crisis, the Council enhanced the Force and decided that in addition to the original mandate, it would, among other things, monitor the cessation of hostilities; accompany and support the Lebanese armed forces as they deploy throughout the south of Lebanon; and extend its assistance to help ensure humanitarian access to civilian populations and the voluntary and safe return of displaced persons.

Wednesday, March 18, 2009

CERITA PASAL JAM


Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut di gantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu.

Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.

Entah macam mana ada pulak bangkai seekor cicak di celah-celah tempat bateri tu...beliau pun dengan bangganya memberitahukepada anak-anak buahnya.
"OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt....!!"

MAJALAH PERANTAU TELAH DITERBITKAN

ALHAMDULLAH...Majalah perantau telah selamat diterbitkan/dicetak dengan sumber yang ada pada hari Jumaat 13 Mac 2009 jam 1434. Naskah percubaan ini telah ditempatkan di Ops Room, Mess Pegawai, Wisma Bintara, Dewan makan. Untuk edaran semua ....erm kena print banyak. Nanti kita tengok naskah kedua. Saya akan cuba memasukan format pdf yang boleh diakses dari mana sahaja. Tunggu..Saya sedang berusaha masukan ...Harap tuan-tuan dan puan-puan bersabar....

6-16 DAPAT TELEVISION

BERAT GAK TV NI "PIKUL LA KAPT SYAMIL"



ULANGKAJI ROE PADA 15 MAC 2009

KAPT FAIRUS MELAPOR "SIAP SEDIA UNTUK MENDENGAR CERAMAH"
PESERTA SEDANG KHUSYUK MENDENGAR CERAMAH DARI MEJ NOR AZEMI

"ROE TU APA?" BISIK KAPT HALIM


CERAMAH MINE AWARNESS ITALBATT EOD







KAPT HALIM DAN KAPT SYAMIL (SECWEST 6-40)


SEPANJANG EXCERCISE MASSIVE DEPLOYMENT 10 MARCH 09 - 12 MARCH 09





SEPANJANG EXCERCISE MASSIVE DEPLOYMENT 10 MARCH 09 - 12 MARCH 09






LAMA TAK MENULIS

Assalamualaikum...

Dah lama aku tak menulis. Aku bukan tak sempat tapi takde idea nak menulis. Pastu IE pulak keluar bahasa ISRAEL . tu yang membuatkan aku tak daya nak menulis. Hari COE Inspection Briefing. Surinder Pallman COE inspector yang datang. Brief keperluan untuk pemeriksaan PERIODIC INSPECTION pada 23 Mac 2009. Ni inspection yang kedua selepas Arival Inspection. Operational Inspection belum lagi.......Sabar.. ada 137 hari lagi nak menyelesaikan misi di Lebanon ni.

FELIX THE CAT



Felix the Cat has been widely adopted by bomb squads all over the world as their symbol because of his nine lives - a characteristic most bomb squad technicians covet, while at the same time hope they never need.

Over the years the cry "Send for Felix" has been heard whenever a suspect device has been spotted. But why Felix? The usual radio callsign for the Ordnance Corps was "Rickshaw", but this was deemed inappropriate for the bomb disposal teams and the name Felix, after the Hollywood cartoon character, was adopted - not only because cats have nine lives but also because of his ability on the silver screen to survive all sorts of mayhem !

Monday, March 16, 2009

PENGHANTARAN COMMANDER BERCUTI KE MALAYSIA







Terima kasih kepada semua pegawai dan LLP yang telah menghantar saya ke Lapangan Terbang Antarabangsa Rafik Hariri, Beirut pada 8 Mac 2009. 23 Mac balik semula ke At Tiri lah. BTW Selamat Bertugas kepada semua anggota MALCON WEST 1 dengan IKHLAS DAN JUJUR

Sunday, March 8, 2009





Lebanon From Satellite

CANTIK TAK LEBANON






LAND ROVER MY MEMORIES

Land Rovers - especially Series 3 military vehicles. I used to own drive an ex-MOD Series 3 109" Land Rover, but have had to drive alone. These pages were developed during my experience to drive and are being kept online in-case they are of use to anyone else. Recently, a Land Rover FFR is good expecially UNIFIL 6114. 

When I lived in the LEBANON, my "car" was a little unusual, in that it was an ex-MoD Series 3 109" Land Rover. The Malaysian Army took delivery in Oktober 2008, making it a little older than myself. After being passed around the camp and a couple of stints in Southern Lebanon during the mission (probably as a reserve vehicle), it joined the mission UNIFIL as Malaysian Infantry Company where it stayed until being Oktober 2008. It is the 3/4 tonne FFR (Fitted For Radio) variant, although when I drived it, the most obvious FFR features (radio seat, and tuner heads) had been removed.

Saturday, March 7, 2009

GAMBAR MENARIK SEPANJANG PERCUTIAN

PERCUTIAN DI PERANCHIS (LAWATAN KOMANDER SEMASA BERCUTI)

Menziarah sahabat di Peranchis

Makan malam di rumah Mej Fadzilah

Berada di pejabat Mej Fadzilah di Kedutaan Malaysia di Peranchis

Kenangan bersama Dato' S.Thana duta besar Malaysia di Peranchis


Kunjungan ke pejabat Kol Tazeri