Sunday, March 29, 2009

MANDATE UNIFIL

According to Security Council resolutions 425 (1978) and 426 (1978) of 19 March 1978, UNIFIL was established to:

Confirm the withdrawal of Israeli forces from southern Lebanon;

Restore international peace and security;

Assist the Government of Lebanon in ensuring the return of its effective authority in the area.
According to Security Council resolution 1701 (2006) of 11 August 2006, UNIFIL, in addition to carrying out its mandate under resolutions 425 and 426, shall:
Monitor the cessation of hostilities;

Accompany and support the Lebanese armed forces as they deploy throughout the South, including along the Blue Line, as Israel withdraws its armed forces from Lebanon;
Coordinate its activities referred to in the preceding paragraph (above) with the Government of Lebanon and the Government of Israel;

Extend its assistance to help ensure humanitarian access to civilian populations and the voluntary and safe return of displaced persons;

Assist the Lebanese armed forces in taking steps towards the establishment between the Blue Line and the Litani river of an free of any armed personnel, assets and weapons other than those of the Government of Lebanon and of UNIFIL deployed in this area;

Assist the Government of Lebanon, at its request, in securing its borders and other entry points to prevent the entry in Lebanon without its consent of arms or related materiel.
By this resolution, the Council also authorized UNIFIL to take all necessary action in areas of deployment of its forces and as it deems within its capabilities, to ensure that its area of operations is not utilized for hostile activities of any kind; to resist attempts by forceful means to prevent it from discharging its duties under the mandate of the Security Council; and to protect United Nations personnel, facilities, installations and equipment, ensure the security and freedom of movement of United Nations personnel, humanitarian workers and, without prejudice to the responsibility of the Government of Lebanon, to protect civilians under imminent threat of physical violence.

CUTI SEMASA BERTUGAS 21 HARI

Semalam adalah masa untuk pertukaran waktu. kira hari ni dah tambah sejam dari biasa. kalo terlupa tambah sejam tu memang akan subuh gajah.so aku just nak cerita sedikit pergerakan bercuti. semalam 28 mac 2009 jam 2100 taklimat penerbangan bagi bercuti telah disampaikan kepada semua anggota yang akan bercuti. penerbangan cuti ini seramai 6 x pegawai dan 48 x anggota khusuk mendengar taklimat yang di sampaikan oleh mej sahari (good job). soalan 2 tentang percutian dijawab oleh mej sahari. " kalo time cuti kereta rosak masa nak pegi airport camne tuan" Senang je.....BAT D 200 je......so jawapannya make sure le sampai on time.

Penerbangan pada 31 mac 2009 jan 1445 dari beirut ke bahrin menaiki pesawat gulf air. sampai kat bahrain akan transit selama 2 jam sebelum sambung penerbangan pada jam 2045 dan dijangka sampai ke malaysia 0915 pagi jam malaysia.

fuh.....tak sedar dah nak sampai bercuti.. kepada yang masih bertugas teruskan bertugas sehingga masa percutiaan anda akan tiba. kepada yang bercuti. jaga keselamatan termasuk yang menulis ni. sesekali tu berziarah lah ke rumah sanak saudara. kepada yang shoping sakan bawak itu ini semasa kat sini.. hati 2 tak semua ori. kat malaysia ada gak benda yang sama. berbelanja mengikut kemampuan.