Wednesday, February 26, 2014

Usahawan EDYBIZ

Usahawan EdyBiz
Bagaimana Buat Untung Dengan EdyBiz?

Terdapat 2 cara yang paling utama buat untung bersama EdyBiz

1. Bisnes Affiliate

Pasarkan produk yang ada di store EdyBiz menggunakan link affiliate setiap produk (Link To This Product). Komisyen akan direkodkan diruangan dashboard dan akan dibayar setelah komisyen melebihi RM 100. Anda boleh buat permohonan menjadi agen affiliate sejurus lepas anda mendaftar di EdyBiz.

2. Bisnes Dropship

Pasarkan produk menggunakan platform sendiri seperti facebook. Anda tidak perlu memberitahu pelanggan mengenai EdyBiz. Sekiranya anda pesanan, maka anda hanya perlu order (add to card) di store EdyBiz dengan membayar harga agen dropship. Keuntungan yang diperolehi terus ambil. Anda boleh memohon menjadi agen dropship percuma dengan cara submit Support ticket kepada kami.

Memiliki kedai online sendiri? Sesuai untuk yang baru bermula

http://www.edybiz.com/affiliates/arbarkomited/signup

Ingatan

Untuk ingatan kita bersama..

TANDA-TANDA HATI KOTOR

- Gelisah walaupun tiada
    masaalah
- Selalu berbangga dengan
    diri sendiri
- Angkuh dengan pandang
    hina terhadap semua
    orang
- Sombong dan bongkak
- Selalu mengintai abaian
    orang dan sebarkannya
- Suka mengumpat dan
    membuka aib orang lain
- Gembira melihat orang
    lain susah dan rendah
    daripada dirinya.
- Lidah yang tajam atau
    tidak menjaga hati
     orang.
- Suka menyakiti hati
    orang dengan sindiran
- Berlagak alim semata -
    mata untuk dipuji orang
- Menyampaikan ilmu
    dengan riak
- Menganggap diri lebih
    hebat daripada orang lain
- Berpakaian elok untuk
    dipuji
- Derhaka kepada kedua
    ibu bapa
- Talam dua muka- manis
    didepan tapi jahat
    dibelakang
- Suka mentuhkan dan
    memijak orang dengan
    kuasa yg ada
- solat yang tidak boleh
    khusyuk
- kagum terhadap diri
    sendiri
- selalu mencari salah
    orang
- cinta ikepada duniawi dan
    materialistik
- mudah bersangka buruk 
    terhadap orang
- membesar besarkan hal
    yang remeh temeh
- suka bergosip dan
    menabur fitnah
- Menggunakan agama dan
    berdengki atas perkara
    duniawi.

Jauhi perkara mungkar.. dan jom kita beramal untuk kebaikan.. In Shaa Allah

Tuesday, February 25, 2014

Wanita Mesti Baca

Copy paste : Wanita Mesti baca

1. Apa yang perlu seorang wanita lakukan jika dia mendapati dirinya berada dalam situasi dimana dia berada bersama seorang lelaki yang mencurigakan sewaktu menaiki lif di sebuah apartment pada lewat malam?

Pakar memberitahu: Masuk lif dan tekan butang setiap tingkat sehingga ke aras rumah anda. Tiada siapa akan berani menyerang anda didalam lif yang berhenti di setiap tingkat.

2. Apa yang perlu seorang wanita lakukan jika dia mendapati seorang yang tidak dikenali menceroboh masuk dan cuba menyerangnya sewaktu bersendirian di dalam rumah?

Pakar memberitahu: Lari ke dapur. Anda tahu di mana serbuk cili atau kunyit di simpan. Atau di mana pisau dan pinggan berada. Semua benda tersebut boleh bertukar menjadi senjata yang berbahaya. Lempar segala peralatan dapur ke arah penyerang. Biarkan ia pecah dan jerit sekuat hati. Ingat, bunyi adalah musuh kepada si penyerang kerana dia tidak mahu ditangkap.

3. Apa yang perlu seorang wanita lakukan jika dia terpaksa menaiki teksi pada waktu malam?

Pakar memberitahu: Sebelum masuk ke dalam teksi tersebut, ambil nombor pendaftarannya. Gunakan telefon bimbit anda untuk menghubungi keluarga atau rakan anda dan berikan mereka butiran teksi itu dalam bahasa yang difahami oleh pemandu teksi. Walaupun tiada siapa yang menjawab panggilan anda, anda boleh berpura-pura berbual dengan seseorang. Pemandu itu kini tahu seseorang telah mempunyai maklumat yang cukup dan dia akan berada dalam masalah yang serius jika terjadi apa-apa kepada anda. Dia kini terikat untuk memastikan anda sampai ke destinasi dengan selamat. Dari berpotensi sebagai penyerang, beliau kini telah menjadi faktor pelindung anda!

4) Bagaimana jika pemandu teksi menukar jalan yang dia tidak sepatutnya lalu dan anda berasa sedang memasuki zon bahaya?

Pakar memberitahu: Gunakan tali beg tangan anda untuk menjerut leher pemandu tersebut dan tarik ke belakang. Dia akan berasa tercekik dan tak bermaya dalam beberapa saat. Dalam kes jiika anda tidak mempunyai beg tangan yang bertali, tarik kolar baju pemandu tersebut. Bahagian atas bajunya juga akan menghasilkan kesan yang sama.

5. Apa yang perlu seorang wanita lakukan jika dia berasa dirinya sedang diekori pada waktu malam?

Pakar memberitahu: Masuk kedalam kedai atau premis berhampiran yang terang. Jika kedai-kedai tidak dibuka pada waktu malam, masuk ke dalam ATM berhampiran. ATM merupakan tempat yang mempunyai pengawal keselamatan. Mereka juga dipantau oleh litar televisyen tertutup. Kerana takut dicam, tiada siapa akan berani menyerang anda.

Sentiasa berjaga-jaga adalah senjata yang paling baik buat diri wanita.

Mohon sebarkan kepada semua kenalan wanita dalam jagaan anda. Menyebarkan info sebegini adalah usaha yang paling kurang kita boleh lakukan untuk tujuan sosial dan moral demi keselamatan wanita.
Info yg amat berguna
Tak kira berapa pun tebal telinga anda....

Monday, February 24, 2014

Whatsapp

Whatsapp skrg sudah terlalu crowded dgn berjuta juta pengguna....
Oleh itu whatsapp baru akan di lancarkan X lama lagi di KELANTAN yang akan memberi maklumat lebih tepat, cepat, jimat, ada sound effect,  dan jelas.

Iaitu........WHATGAPO!
Kalau DI TRENGGANU, Mat Said akan melancarkan WHATGUANER! tak lama lagi. Tunggu. .....
Check it out

Johor pn akan lancar jugak....
WHAKLUU!!

Tetapi versi KEDAH dijangka Akan lebih popular "AWHAT"
Penang pulak "whatlecey"


Spegheti

KEPADA PEMINAT SPEGHETTI ..........          Saya ingin memesan kepada anda andainya anda membeli sauce tomato yang digunakan untuk memasak speghetti mestilah hati-hati. Apabila membeli makanan yang dibotolkan atau ditinkan dari luar negara, baca kandungannya terlebih dahulu .....          Cerita dari seorang penggemar speghetti .......          "Semalam, setelah memasak nasi, udang goreng dan etc. Anak saya nak makan mee speghetti. Memandangkan bahan-bahannya semua cukup, saya pun masakkanlah. Bila speghetti dah selesai dimasak, anak saya Kamal pun bertanya, umi daging kecil yang masin sedikit itu daging apa? Si abang Salim pun jawab rasanya macam keju balls......dikunyah rasa asin-asin.          Anak saya Kamal makan sampai dua pinggan, sedap sangat spegetti Ummi masak dan kebetulan pula memang favouritenya, saya cuma sepinggan kecil sekadar nak rasa. Setahu saya sauce speghetti biasanya tomato dan kadang-kala ada mushrooms tetapi yang ini lain sedikit......          saya pun bergegas ke dapur, pergi lihat botol sauce yang diberi nama Italian Sausage for Speghetti keluaran PREGGO made in USA ..          Ligat mata baca label pada botol, hati dah tak sedap, tekak rasa mual macam orang hamil.          Tiba-tiba terlihat INGREDIENTS: tomato, bla-bla, bla-bla..... ... pork minced meat!          Astaghfirullaahalaziim........ saya masak speghetti dan saucenya mengandungi babi. Yang dah termakan babi semuanya terperanjat!          Yang nak diet anak perempuan Maryam dan adik lelaki Muhammad terselamat kerana mereka makan nasi. Kuah sauce spegetti dengan kualinya sekali saya          buang..          Yang tertelan spegetti babi terludah-ludah kesal tak sudah. Semoga Allah ampun dosa kerana alpa untuk membaca ingredients sebelum membeli. Saya kira sauce tomato manalah ada taruh daging babi........ kata orang tua-tua mimpi makan daging babi nak dapat REZEKI tapi kalau makan bukan dalam mimpi apa nak jadi? 40 hari doa tidak dikabulkan Allah andainya makan benda-benda haram.          ASTAGHFIRULLAAHALAZIIM. Siapa-siapa ada air zam zam mintalah sedikit, saya nak bersihkan perut yang termakan babi...... tolonglah sampai sekarang rasa jijik dan mual. Taubat tak nak masak spegetti lagi."          # So, ambil lh iktibar dr crita ni. Sblom nk bli sesuatu brg tu, tgk dlu bahan2nya. Jgn smpi jd kes mcm crita tdi. Shre crita ni kat kwn2. Xrugi klau shre. Skurg2nya kita dpt phala sbb shre bnda yg b'faedah. Kn? ;)

Friday, February 21, 2014

Nak gi main air