Wednesday, March 18, 2009

CERITA PASAL JAM


Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut di gantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu.

Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.

Entah macam mana ada pulak bangkai seekor cicak di celah-celah tempat bateri tu...beliau pun dengan bangganya memberitahukepada anak-anak buahnya.
"OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt....!!"

MAJALAH PERANTAU TELAH DITERBITKAN

ALHAMDULLAH...Majalah perantau telah selamat diterbitkan/dicetak dengan sumber yang ada pada hari Jumaat 13 Mac 2009 jam 1434. Naskah percubaan ini telah ditempatkan di Ops Room, Mess Pegawai, Wisma Bintara, Dewan makan. Untuk edaran semua ....erm kena print banyak. Nanti kita tengok naskah kedua. Saya akan cuba memasukan format pdf yang boleh diakses dari mana sahaja. Tunggu..Saya sedang berusaha masukan ...Harap tuan-tuan dan puan-puan bersabar....

6-16 DAPAT TELEVISION

BERAT GAK TV NI "PIKUL LA KAPT SYAMIL"



ULANGKAJI ROE PADA 15 MAC 2009

KAPT FAIRUS MELAPOR "SIAP SEDIA UNTUK MENDENGAR CERAMAH"
PESERTA SEDANG KHUSYUK MENDENGAR CERAMAH DARI MEJ NOR AZEMI

"ROE TU APA?" BISIK KAPT HALIM


CERAMAH MINE AWARNESS ITALBATT EOD







KAPT HALIM DAN KAPT SYAMIL (SECWEST 6-40)


SEPANJANG EXCERCISE MASSIVE DEPLOYMENT 10 MARCH 09 - 12 MARCH 09





SEPANJANG EXCERCISE MASSIVE DEPLOYMENT 10 MARCH 09 - 12 MARCH 09






LAMA TAK MENULIS

Assalamualaikum...

Dah lama aku tak menulis. Aku bukan tak sempat tapi takde idea nak menulis. Pastu IE pulak keluar bahasa ISRAEL . tu yang membuatkan aku tak daya nak menulis. Hari COE Inspection Briefing. Surinder Pallman COE inspector yang datang. Brief keperluan untuk pemeriksaan PERIODIC INSPECTION pada 23 Mac 2009. Ni inspection yang kedua selepas Arival Inspection. Operational Inspection belum lagi.......Sabar.. ada 137 hari lagi nak menyelesaikan misi di Lebanon ni.

FELIX THE CAT



Felix the Cat has been widely adopted by bomb squads all over the world as their symbol because of his nine lives - a characteristic most bomb squad technicians covet, while at the same time hope they never need.

Over the years the cry "Send for Felix" has been heard whenever a suspect device has been spotted. But why Felix? The usual radio callsign for the Ordnance Corps was "Rickshaw", but this was deemed inappropriate for the bomb disposal teams and the name Felix, after the Hollywood cartoon character, was adopted - not only because cats have nine lives but also because of his ability on the silver screen to survive all sorts of mayhem !