Saturday, January 31, 2009

KOMPUTER PERTAMA AKU TAHUN 1998



Nie la komputer pertama yang aku miliki.Pasang sendiri.takde seni. Hanya Monitor 16" masih tetap berfungsi dengan baik. Tiada masalah pada hardware..cuma kekadang Windows je problem. Spec komputer adalah seperti berikut :


Intel Pentium 2 800 MHz

RAM SDRAM 32Mb

Hard Disk 20Gb

Windows 98

Harga masa tu 1998 : RM1800 (complete printer + speaker 40 watt + Mouse) beli masa PC fair PISA kat penang. 2 tahun kumpul duit. yang tinggal kini hanya monitor..ada lagi kat rumah..ada nilai sentimental. first pc yang paling laju dalam 3 hari kena potong...Ni kerja ANAS..hari 2 tgk cd.


Dulu, masa mula-mula beli rasa cam laju sangat komputer nie, tapi sekarang rasa cam terlalu slow. Ape pun, komputer nie tetap banyak berjasa kepadaku..

Setakat ni aku dah pakai 4 buah pc (2 note book 2 desktop).

DUNIA KOMPUTER KLON..PEACE

No comments: